Boka tid Webbshop

0793-505909

Fet hud

Många tror att deras hud är fet/oljig när den endast visar ett fåtal tecken på detta. Ibland kan man tro att man har fet hud men egentligen så har man inte det. Är man yttorr så kan man tro att man har oljig eller fet hud för att talgproduktionen producerar mer talg för att man är torr. Man kan under dagen känna sig oljig i huden. Det bästa är att gå på en ansiktsbehandling för att få reda på om du verkligen har fet hud eller torr.
När man har fet hud så kan det vara skönt att känna den strama känsla som man får när man "torkar ut" huden.Det är aldrig bra att försöka torka ut huden. Det kan vara svårt att övertyga en kund om att det är fel att använda produkter som tar bort all olja från huden (stripping). Att ta bort all olja på huden är absolut inte den bästa lösningen för att motverka en fet/oljig hu
d. Eget talg är inte bara ekologist och närproducerat. Det skyddar mot bakterier, virus, UV ljus och är specialdesignat för din hud.


Att ha en fet eller oljig hud beror ofta på det genetiska arvet och orsakas av en överproduktion av fet i hudens talgkörtlar. Det kan även vara hormonellt betingat. Ökad talgproduktion ger ofta tilltäpptheter så som pormaskar, finnar och inkapslingar.

Riktigt fet/oljig hud blir lätt förtjockad och har många öppna porer. Det kan till och med vara svårt att applicera make-up.

  • Var rädd om hudens syramantel – använd pH-balanserade produkter (4,5 till 5).

  • Undvik hudvårdsprodukter som skadar hudens naturliga barriärer, – undvik produkter som innehåller alkohol eller starka syntetiska ingredienser. Vi rekommenderar lerbaserade ansiktsmasker och rengöringsprodukter som drar ut orenheter och samtidigt ger en mild peelingeffekt.


Rekommenderade ansiktsbehandlingar

Rekommenderade produkter

fet hud mask pormaskar
gel cleanser fet hud rengöring
kräm dagkräm nattkräm fet hud oljig