Boka tid Webbshop

0793-505909

Känslig hud

Att ha känslig hud är väldigt vanligt. Det finns många olika sätt din hud kan vara känslig på. Det kan vara att din hudtyp är känslig eller att det kommer som en tillstånd i olika perioder. Det behöver inte vara medfött utan det kan drabba alla.

En känslig hud reagerar lättare för olika typer av påfrestning, såsom värme, kyla, sol och torr luft. Även konsumtion av alkohol, kaffe och rökning kan förvärra tillståndet. En så kallad reaktiv hud är inte konstant röd eller irriterad som en känslig, men blossar upp och rodnar lätt av olika typer av påfrestningar, till exempel kraftfulla produkter eller vid beröring. En reaktiv hud har inte alltid det klassiska kännetecknet för känslig hud, såsom ytliga kärl.

Det är viktigt att stärka upp hudens barriär och inte använda för starka produkter.

Det finns även hudsjukdomar som är vanliga när man har känslig hud. Om man har något av det så behandlas de på olika sätt. Det går ofta att få en fin och balanserad hud även fast man har de här hudsjukdomarna. Ofta med rätt behandlingar och produkter. I vissa svåra fall kan man behöva hjälp av en hudläkare.

Rosacea, Eksem, Perioral dermatit

Rosacea är en kronisk hudsjukdom som ska behandlas med rätt produkter och behandlingar. Det är viktigt att rådfråga en hudterapeut innan du börjar behandla, då det vid fel produkter och behandlingar kan förvärras. Rosacea gör huden röd och man får ofta plittor som lätt förväxlas med akne.
Med regelbundna ansiktsbehandlingar och bra produkter så kan rosacea lugnas och huden kan bli jätte fin.

Perioral dermatit betyder "inflammation i huden nära munnen". De första tecknen är att man ser rodnad hud runt mun och det kan sträcka upp sig mot kinderna och ner till hakan. Det utvecklas sen till knottror och små varblåsor. Perioral dermatit kan ibland vara kopplat till mindre bra hudvård och smink. Produkter med för starka parfymer och ingredienser. För mycket sol kan även orsaka det.

Det är även vanligt att det bara uppkommer utan att man använt mindre bra produkter. Speciellt vanligt är det hos unga tjejer/kvinnor. Det kan vara långdraget att få schack på tillståndet. När det har lugnat ner sig så är det viktigt att fortsätta använda milda produkter.
Vi hjälper dig gärna om du tror att det är perioral dermatit som du har, med tips och råd.

Rekommenderade produkter

Rengöring känslig hud mild probiotika
protect oil olja känslig hud
kräm känslig hud fukt dagkräm nattkräm
ögonkräm eyecream känsliga ögon
ögonkräm eyecream känsliga ögon
circadia känslig hud sensitive