Boka tid Webbshop

0793-505909

Pigmenteringar

Problem med pigmentfläckar uppstår på grund av oregelbunden avlagring av melanin i huden.

Dessa faktorer kan vara genetiska men de kan även uppkomma genom externa och mer kontrollerbara omständigheter. Melanin avsätts i huden genom melanocyter. Skadade melanocyter är den främsta orsaken till ojämn pigmentering i huden.

Oönskad pigmentering kan delas in i två olika grupper – hyperpigmentering (mörka fläckar) och hypopigmentering (ljusa fläckar). Dessa fläckar kan vara stora (vitiligo) eller väldigt små. Det finns mer än 70 olika typer av pigmenteringssjukdomar.

UV-strålning är den främsta orsaken till pigmentering men även brist på vitamin D är en vanlig orsak. Vår urbana livsstil har resulterat i att vi i västvärlden har en skadligt låg nivå av vitamin D i våra kroppar. En lagom mängd med UV-strålning (exponering i solen) är nödvändig för vår hudhälsa.
Även mediciner, negativa reaktioner från syntetiska ingredienser och hormonella förändringar kan vara bidragande faktorer till pigmentering.

För att veta hur och om du kan behandla dina pigmenteringar så rekommenderas det att gå till en hudterapeut som kan kolla på huden. Det finns flera olika ansiktsbehandlingar som jobbar på att reducera och motverka pigmenteringar.


 • Begränsad exponering i solen och kontinuerlig användning av solkräm.

 • Tillskott av vitamin D.


 • Rekommenderade ansiktsbehandlingar

  Rekommenderade produkter

  pigmenteringar mask motverka reducera serum 71 circadia
  agless antiage serum pigmenteringar
  c vitamin serum C-vitamin pigmenteringar